Fantasie

Ik heb heel veel ideeën, mijn fantasie is onuitputtelijk. Als ik iets aan het maken ben dan denk ik alweer aan het volgende.
Ik ben nooit bewust creatief geweest, ik heb vroeger wel eens iets gemaakt van fimo klei. Collega’s gingen ook aan de slag maar het lukte niet. Ze geloofden daarom niet dat ik dat had gemaakt. Ik heb er nog drie bewaard, ze zijn niet meer helemaal compleet. 


Zomaar vanuit het niets kun je dus gewoon creatief worden! Aan mij is eens gevraagd door een meneer naast mij in het vliegtuig – die overigens zelf filmmuziek heeft gemaakt – ‘waar haal jij je inspiratie vandaan’? Ik antwoordde ‘nou ik weet het niet, het komt eigenlijk gewoon vanzelf’. Het zit gewoon in mijn hoofd.

Een bezoek aan Alcatraz in San Francisco heeft bijvoorbeeld ‘Elvis Jailhouse Rock’ voortgebracht.

                           IMG_3033

De series uit mijn kindertijd heb ik geschilderd. Zoals de Fabeltjeskrant, Barbapapa, de Muppets en de Flinstones.

Ik ben gek op de onderwaterwereld en duik dus vandaar de duikster.

Uit de geweldige boekenserie ‘De Reiziger’ van Diana Gabaldon is ‘Young Ian & Rollo’ gekomen, waarvoor ik zelf model heb gestaan zoals je ziet :-). De fluit? Ik denk, dat ik die er zelf bij heb verzonnen.

Kaal met een kuifje & Bobbie tegen
homofobie? Mijn vriendin Petra zei: ‘je bent een vrouw met een missie’. Waarom kaal met een kuifje? Mijn vader kreeg als kind een kwartje mee voor de kapper en moest zijn haar zo laten knippen. Hij vond het verschrikkelijk omdat hij mooi krullend haar had ….. 

Zebra’s zijn natuurlijk prachtig, ik heb me ooit eens laten fotograferen voor een Zebra schilderij.

 ‘Happy birthday to you’ is mijn allereerste werk overigens. Het is als enige geïnspireerd op een ander werk. Soms inspireren de beelden elkaar ook, willen ze allebei zitten, mij best. 

Dan de familie Pellicaan met 12 kinderen.
Op de onderste lijn staan ze! Degenen met de hoofdjes naar elkaar toe zijn de twee tweelingen. De ‘roze’ zijn de meisjes en de ‘blauwe’ de jongetjes. De grote Pellicaan vertelt het verhaal van het gezin Jan & Laura met drie kinderen. De vader en moeder Pellicaan van de twaalf kinderen zijn helemaal linksonder afgebeeld. De vaders kun je ontdekken want deze geven een vis aan de moeders. Jan is de jongste en heeft als enige een kuifje, als ‘vader Pellicaan’ heeft hij ook een kuifje; daar herken je hem aan. Gemaakt voor mijn zwager en mijn zus.

IMG_7635

Soms als een hond er niet meer is ….. Hieronder miniaturen van Spooky, Hummer & Kane en Walda. Gemaakt met behulp van een foto.

‘2019’ is het jaar van Rembrandt vandaar de ‘Badende vrouw’ geïnspireerd door zijn schilderij. Ze heeft haar jas op de grond neergelegd omdat ze gaat baden.

Een beschilderde vaas:

Ik heb het geluk gehad eens een zeekoe te mogen zien en aanraken, de onderwater- wereld is zo mooi ….. 

46

Een beschilderde vaas met een lichtje en zand erin, zo leuk voor op je terras, hier afgebeeld met vogels.

Mijn nichtje Joyca, heel brutaal, zei gewoon ‘ik wil een aap met een lichtje’ dat kan jij wel ‘tante Karin’. Tja ik maakte er als geintje een baby aapje (jongetje) bij. Ze heeft inmiddels een klein jongetje ‘Joas’.

IMG_7853

Een konijn voor Fleur: 

Dus eens in de zoveel tijd maak ik  zomaar iets, misschien ook eens voor jou!

IMG_7109

Yento

ICTR4479

Home

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close